Uplatnění metody benchmarking v rámci Facility management - Jiroutová, Monika; Vyskočil, Vlastimil K., 1948-; Marenčák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnosti využití benchmarkingu v oboru facility management. V teoretické části vysvětluje základní charakteristiky a souvislosti obou pojmů a specifika procesu benchmarkingu právě ve facility managentu. V praktické části je pak tento postup aplikován na deset společností poskytujících podpůrné služby. Každá ze společností je nejdříve představena a dále jsou na základě řady ukazatelů společnosti srovnány. Na výsledcích provedené analýzy lze demonstrovat vývoj tohoto oboru v České republice a rozdílné strategie, kterými se jednotlivé společnosti ubírají.
Vedoucí práce: Vlastimil Vyskočil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; benchmarking; facility management; řízení nákladů; bakalářské práce; benchmarking (management); facility management; cost control; bachelor's theses