Řešení důsledků pracovních úrazů v podmínkách České republiky - Burešová, Nina (2009)
Bakalářská práce pojednává o problematice pojištění pracovních úrazů. V úvodní kapitole jsem nastínila historický vývoj tohoto pojištění a dále jsem rozebrala pracovní úrazovost v ČR do roku 2007. V navazující kapitole je rozebrán současný přístup řešení pojištění pracovních úrazů, jsou zde uvedeny klady i zápory této úpravy. V poslední kapitole se zabývám možnými přístupy řešení současné situace a na závěr jsem navrhla vlastní řešení pojištění pracovních úrazů.