Rodinné finance a finanční poradce - Černochová, Martina; Smrčka, Luboš; Hamr, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
V této bakalářské práci jsem se věnovala problematice osobních a rodinných financí z pohledu finančního poradce, neboť se touto činností zabývám již třetím rokem. V první části, teoretické popisuji postup finančního plánování, jak by lidé měli plánovat, proč a pomocí čeho. Druhá teoretická část je potom věnována práci finančního poradce, přiblížení této tématiky. Popisuji systém, zásady a největší výhody této práce. V praktické části jsem se potom zaměřila na postupy řešení jednotlivých finančních přání, konkrétně bydlení, zajištění příjmů a rezervy, přípravy na stáří a podpory dětí. V práci jsem využívala hlavně vlastních zkušeností a materiálů a vložené literatury. V aplikační části jsem zároveň čerpala z výsledků průzkumu, který jsou pro účely této práce provedla.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční poradenství; bakalářské práce; finance consulting services; bachelor's theses