Finanční řízení v nadnárodních společnostech - Ševcovicová, Lucie (2008)
Tato práce se zabývá specifiky finančního řízení v nadnárodních společnostech. Jsou zde uváděny příklady nejzajímavějších odlišností v řízení multinacionálních korporací oproti řízení malých podniků operujících pouze na území jednoho státu, přičemž ve větší míře jsou rozebrány oblasti: softwarová podpora finančního managementu, dosahování nákladových úspor a finanční řízení projektů. Práce se snaží zhodnotit výhody a nevýhody řízení financí v tomto typu společností. Teoretické poznatky jsou aplikovány na příkladu nadnárodní společnosti Honeywell.