Finanční řízení v nadnárodních společnostech - Ševcovicová, Lucie; Hnilica, Jiří, 1976-; Lánská, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2008)
Tato práce se zabývá specifiky finančního řízení v nadnárodních společnostech. Jsou zde uváděny příklady nejzajímavějších odlišností v řízení multinacionálních korporací oproti řízení malých podniků operujících pouze na území jednoho státu, přičemž ve větší míře jsou rozebrány oblasti: softwarová podpora finančního managementu, dosahování nákladových úspor a finanční řízení projektů. Práce se snaží zhodnotit výhody a nevýhody řízení financí v tomto typu společností. Teoretické poznatky jsou aplikovány na příkladu nadnárodní společnosti Honeywell.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; projektový management; bakalářské práce; project management; bachelor's theses