Analýza portfolia na českých trzích - Máj, Dalibor (2009)
Práce popisuje základní možnosti analýzy portfolia, které je tvořeno reálnými daty. Celá úloha řešena jako lineární v optimalizačních programech. U každého investičního instrumentu jsou zásadní 3 faktory - riziko, likvidita a výnos. Výstup je prezentován v souboru MS Excel.