Výhody pořízení free software pro malé a střední podniky - Drška, Miroslav (2009)
Práce se zabývá analýzou vhodnosti použití svobodného softwaru ve firemním prostředí s důrazem na malé a střední podnikání. Předkládá základní informace o jednotlivých softwarových kategoriích. Uvádí obecné aspekty implementace svobodného softwaru v podniku. Ve fiktivním podniku porovnává náklady na svobodný a nesvobodný software.