Implicitní daňové sazby v ČR - komparace se státy EU - Petráňová, Lenka (2009)
Zdanění v dnešní době zaujímá a do budoucna si jistě ponechá své ústřední místo v hospodářské politice státu. V této bakalářské práci se věnuji ukazatelům, které slouží k porovnání skutečného daňového zatížení mezi jednotlivými státy Evropské unie, přičemž zvláštní pozornost zaměřuji na postavení České republiky ve skupině těchto zemí. Pro tyto účely jsou nejlepšími ukazateli implicitní neboli efektivní daňové sazby. Cílem práce je porovnat hodnoty těchto implicitních daňových sazeb pro jednotlivé státy a identifikovat vzniklé rozdíly mezi zeměmi Evropské unie a Českou republikou. Porovnání je provedeno pomocí přehledných grafů. V poslední části následuje vyvození závěrů a shrnutí získaných informací.