Implicitní daňové sazby v ČR - komparace se státy EU - Petráňová, Lenka; Kubátová, Květa, 1952-; Květa, Kubátová; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Zdanění v dnešní době zaujímá a do budoucna si jistě ponechá své ústřední místo v hospodářské politice státu. V této bakalářské práci se věnuji ukazatelům, které slouží k porovnání skutečného daňového zatížení mezi jednotlivými státy Evropské unie, přičemž zvláštní pozornost zaměřuji na postavení České republiky ve skupině těchto zemí. Pro tyto účely jsou nejlepšími ukazateli implicitní neboli efektivní daňové sazby. Cílem práce je porovnat hodnoty těchto implicitních daňových sazeb pro jednotlivé státy a identifikovat vzniklé rozdíly mezi zeměmi Evropské unie a Českou republikou. Porovnání je provedeno pomocí přehledných grafů. V poslední části následuje vyvození závěrů a shrnutí získaných informací.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses