DOPADY ZÁPLAV A POVODNÍ ROKU 1997 A 2002 NA ČESKÉ POJIŠŤOVNICTVÍ - Nováková, Zuzana (2009)
Povodně se na našem území vyskytují stále častěji, a proto je potřeba se jimi zabývat. Konkrétně povodně v letech 1997 a 2002 patřily mezi nejničivější za poslední staletí. Řešení a ohodnocování rizika povodně a záplavy prošlo v posledním desetiletí velkým množstvím změn, kterými se bude zabývat i tato bakalářská práce. Než se dostaneme k důsledkům povodní, tak si nejprve vymezíme základní pojmy týkající se povodní, možné příčiny vzniku povodní a plynule přejdeme k důsledkům, které povodně přinášejí.