Bankovní pobočka, změna jejího charakteru a její význam v současném českém bank. - Čížek, Martin (2009)
Tato práce se zabývá pohledem na současnou bankovní pobočku. Krátce pojednává o historii pobočky v českém prostředí po roce 1989. Dále se snaží analyzovat její důležitost, výhody a nevýhody vůči přímému bankovnictví, hlavně pak internetovému bankovnictví. To je zásadní část této práce, zjistit, zda bankovní pobočka bude i v budoucnu. Zda tedy bude spolupracovat s internetovými kanály komunikace. Nebo bude bankovní pobočka nahrazena internetovým bankovnictvím a tak zanikne.