Ekonomická analýza podniku Metalimex a.s. - Kovács, Jozef; Vávrová, Hana, 1970-; Dudashvili, Marianna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Ako predmet mojej práce som si vybral ekonomickú analýzu podniku Metalimex, a.s. Stanovil som si cieľ zistiť ako podnik v sledovanom období hospodáril a predstaviť ucelený pohľad na finančnú situáciu podniku. Následne z výsledkov zformulujem záver a pokúsím sa naznačiť možné riešenia a doporučenia pre podnik. Ako základ svojej práce použijem finančnú analýzu založenú na výročných správach podniku z obdobia 2002 až 2007. Najprv stručne popíšem podnik, predmet jeho činnosti, organizačnú a vlastnícku štruktúru. Následne sa budem venovať samotnej analýze podniku pomocou absolútnych ukazateľov, kde budem postupne analyzovať aktiva, pasiva, výkaz ziskov a strát a to horizontálne aj vertikálne. Následne sa zameriam na pomerové ukazatele rentability, likvidity, zadĺženosti, aktivity, pracovný kapitál a dodržiavanie bilančných pravidiel. Ďalej zostavím Du Pontov rozklad a pomocou Altmanovho indexu a indexu IN sa pokúsim zaradiť podnik do príslušnej skupiny podla dosiahnutých výsledkov. Na koniec sa budem zaoberať špecifickými ukazateľmi ekonomickej analýzy ako sú prevádzková páka, analýza nákladov a produktivita výrobných faktorov. Výsledky podniku porovnám s oborom podnikania.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses