Příprava demo testovací databáze a ladění SQL příkazů - Valoušek, Filip; Palovská, Helena, 1959-; Chlapek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Tato práce se zabývá návrhem a tvrobou testovací demo databáze, která slouží pro výuku práce s relační databází. Součástí práce je sada zadání výukových dotazů, na kterých je možno procvičit dotazovací jazyk SQL (Structured Query Language). Ke každému dotazu je uvedena přehledná tabulka správného výstupu z testovacích dat, která umožňuje kontrolu správného zadání dotazu při procvičování. V teoretické části se pak práce krátce zmiňuje o způsobech návrhu databází a datového modelování, zejména pak o principu tří architektur.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; databáze; SQL (dotazovací jazyk); bakalářské práce; databases; SQL (query language); bachelor's theses