Správa místních poplatků a daně z nemovitostí - Pribulová, Lucie; Sedmihradská, Lucie; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce pojednává o vybírání místních poplatků a věnuje se problematice správě daně z nemovitostí. Analyzovala jsem, jak obec postupuje při vybírání místních poplatků, jakou část příjmů obce tvoří tento zdroj, a fungování v praxi jsem uvedla na příkladu města Česká Kamenice. Zjistila jsem, jakou pravomoc mají finanční úřady při vybírání a vymáhání daně z nemovitostí a jak velký podíl zaujímají tyto příjmy v rámci celkového daňového výnosu. Ukázala jsem vývoj inkasa této daně jak v celorepublikovém měřítku, tak v případě Finančního úřadu v Děčíně. V závěru jsem se zamýšlela nad možností výběru daně z nemovitostí samotnou obcí a zhodnotila jsem, jaké důsledky by z této situace plynuly. Porovnala jsem všechny klady a zápory, které by s sebou změna přinesla a myslím, že posílením pravomocí municipalit by se stal systém výběru daně efektivnějším.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; místní poplatky; bakalářské práce; local fees; bachelor's theses