Optimalizační úlohy v teorii portfolia - teorie a aplikace - Bastin, Jan (2009)
Bakalářská práce je rozdělena do třech základních částí. První představuje modely teorie portfolia, zejména Markowitzův, Sharpeho a Tobinův model. Druhá část prezentuje kvantifikace jednotlivých modelů. Poslední částí je empirická analýza založená na historických datech a popis výsledků této anaýzy.