Optimalizační úlohy v teorii portfolia - teorie a aplikace - Bastin, Jan; Pošta, Vít, 1980-; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce je rozdělena do třech základních částí. První představuje modely teorie portfolia, zejména Markowitzův, Sharpeho a Tobinův model. Druhá část prezentuje kvantifikace jednotlivých modelů. Poslední částí je empirická analýza založená na historických datech a popis výsledků této anaýzy.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; teorie portfolia; bakalářské práce; portfolio theory; bachelor's theses