Jak si založit podnik - Veselý, Jiří; Čapková, Tereza; Dvořáček, Jiří, 1947-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Má práce se skládá z teoretické a praktické části. V první části jsem se zaměřil na popis nejdůležitějších pojmů, na okolí podniku, na polemiku zaměstnání vs. podnikání, na právní formy podnikání, na zdroje podnikání a na popis podnikatelského plánu. Ve druhé části jsem se již zabýval vlastním založením a provozem vlastního podniku, a to Sport centra s.r.o.. TEORETICKÁ ČÁST 2. Důležité pojmy 2.1. Podnikatel 2.2. Podnikání 2.3. Podnik 2.4. Okolí podniku 2.4.1. Geografické okolí 2.4.2. Sociální okolí 2.4.3. Politické okolí 2.4.4. Právní okolí 2.4.5. Ekonomické okolí 2.4.6. Ekologické okolí 2.4.7. Technologické okolí 2.4.8. Etické okolí 2.4.9. Kulturně historické okolí 3. Zaměstnání nebo podnikání? 4. Právní formy podnikání v ČR 4.1. Podniky jednotlivce 4.2. Osobní společnosti 4.2.1. Veřejná obchodní společnost (v.o.s.) 4.2.2. Komanditní společnost (k.s.) 4.3. Kapitálové společnosti 4.3.1. Společnost s ručením omezeným (s.r.o.) 4.3.2. Akciová společnost (a.s.) 4.4. Družstva 4.5. Veřejné podniky 4.6. Evropské formy podnikání 4.6.1. Evropská společnost (SE) 4.6.2. Evropské družstvo (SCE) 5. Zdroje financování 6. Podnikatelský plán 6.1. Obsah podnikatelského plánu 6.1.1. Titulní strana 6.1.2. Resumé 6.1.3. Popis podniku 6.1.4. Marketing 6.1.5. Produkce a provozní činnost 6.1.6. Management 6.1.7. Finance 6.1.8. Analýza rizik, návratnost vložených prostředků 6.1.9. Přílohy, dobrovolná a podpůrná dokumentace PRAKTICKÁ ČÁST 7. Zpracování podnikatelského plánu 7.1. Titulní strana 7.2. Resumé 7.3. Popis podniku 7.4. Marketing 7.4.1. Průzkum a analýza trhu 7.4.2. Marketingový plán 7.5. Produkce a provozní činnost 7.6. Management 7.6.1. Podrobnější představení vlastníků 7.6.2. Právní forma podnikání 7.7. Finance 7.8. Analýza rizik, návratnost vložených prostředků 7.9. Oportunitní náklady 7.10. Přílohy, dobrovolná
Vedoucí práce: Tereza Čapková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; podnikání; bakalářské práce; business; bachelor's theses