Vztah makroekonomických fundamentálních ukazatelů a výkonnosti firmy - Rada, Hynek (2009)
Práce se zabývá vlivem základních makroekonomických ukazatelů ČR na výkonnost 7 českých komerčních bank. Výkonnost bank je zkoumána v závislosti na vývoji HDP, inflace, úrokových sazeb a měnových kurzů. Vývoj výkonnosti bank vůči těmto ukazatelům je zkoumán v období od 2004 do 2007 za použití analýzy účetních výkazů jednotlivých bank. Bylo prokázány určité závislosti ve vývoji makroekonomických ukazatelů a výkonnosti bank, obvzláště se ukázalo, že vývoj v bankovnictví velmi ovlivňuje i vývoj HDP. Výsledkům nemůžeme ovšem přikládat přílišnou váhu, z důvodů použití příliš krátkého časového období.