Vazby daní z příjmů na pojistné sociálního pojištění - Trávníčková, Jana; Vítek, Leoš, 1970-; Vítek, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce je věnována vazbám daní z příjmů na pojistné sociálního pojištění právního stavu České republiky roku 2009. V úvodu je krátký pohled do historie těchto systémů a charakteristika současného stavu. Hlavní část textu je zaměřena na tvorbu dílčích základů daně z příjmů fyzických osob, základu daně z příjmů právnických osob (v.o.s., k.s., s.r.o.) a vyměřovacích základů pro pojistné na sociální zabezpečení a veřejné zdravotní pojištění. Důraz je kladen i na osoby, které se účastní jednotlivých systémů, sazby a placení daní/pojistného.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; sociální zabezpečení; sociální pojištění; bakalářské práce; social security; social insurance; bachelor's theses