Komparace pravidel stanovení základů daně z příjmů ze závislé činnosti ve vybraných zemích EU - Kaftanová, Barbora (2009)
Cílem práce je popsat a porovnat pravidla pro stanovení základu daně z příjmů ze závislé činnosti ve vybraných státech Evropské unie -- v Dánsku, Francii a Švédsku.Samotná komparace je rozdělena do dvou částí. Právní úprava jednotlivých druhů příjmů ze závislé činnosti je porovnána s cílem najít shody a odlišnosti. Dále je zjištěna a srovnána úspora, který poplatníkovi s tímto druhem příjmů vznikne díky úpravě hrubého příjmu pomocí sledovaných pravidel.