Komparace pravidel stanovení základů daně z příjmů ze závislé činnosti ve vybraných zemích EU - Kaftanová, Barbora; Vančurová, Alena, 1957-; Vančurová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem práce je popsat a porovnat pravidla pro stanovení základu daně z příjmů ze závislé činnosti ve vybraných státech Evropské unie -- v Dánsku, Francii a Švédsku.Samotná komparace je rozdělena do dvou částí. Právní úprava jednotlivých druhů příjmů ze závislé činnosti je porovnána s cílem najít shody a odlišnosti. Dále je zjištěna a srovnána úspora, který poplatníkovi s tímto druhem příjmů vznikne díky úpravě hrubého příjmu pomocí sledovaných pravidel.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; Švédsko; Francie; Dánsko; bakalářské práce; Sweden; France; Denmark; bachelor's theses