Srovnání systémů podpory exportu v České republice a v Německu - Hrubá, Marie (2009)
První část se věnuje základním ekonomickým školám, jejich charakteristice a vztahu k zahraničnímu obchodu a exportu. Druhá část se zabývá problematikou systému mezinárodního obchodu, jeho organizací a mírou závazků vyplývajících z členství v mezinárodních organizacích. Třetí část je věnována České republice. Pojednává o zahraničním obchodě České republiky, historii podpory exportu a státní a nestátní podpoře exportu. Čtvrtá část je věnována Spolkové republice Německo. Pojednává o zahraničním obchodě Německa, historii podpory exportu a státní a nestátní podpoře exportu. V závěrečné části je provedeno srovnání systémů podpory exportu v obou zemích.