Srovnání systémů podpory exportu v České republice a v Německu - Hrubá, Marie; Král, Petr, 1979-; Vokáč, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
První část se věnuje základním ekonomickým školám, jejich charakteristice a vztahu k zahraničnímu obchodu a exportu. Druhá část se zabývá problematikou systému mezinárodního obchodu, jeho organizací a mírou závazků vyplývajících z členství v mezinárodních organizacích. Třetí část je věnována České republice. Pojednává o zahraničním obchodě České republiky, historii podpory exportu a státní a nestátní podpoře exportu. Čtvrtá část je věnována Spolkové republice Německo. Pojednává o zahraničním obchodě Německa, historii podpory exportu a státní a nestátní podpoře exportu. V závěrečné části je provedeno srovnání systémů podpory exportu v obou zemích.
Vedoucí práce: Petr Král
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Německo; diplomové práce; Germany; master's theses