Možnosti a metody řízení kurzového rizika - Schichman, Roman; Kuncl, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá nástroji, které lze využít k zajištění kurzového rizika s akcentem na zajištění pomocí operace typu outright forward a měnové opce. Cílem práce není snaha o navrhnutí řešení, jakým způsobem komplexně řídit kurzové riziko a devizovou expozici firmy, ale spíše snaha o vystižení vhodných konkrétních instrumentů k zajištění transakční devizové expozice. Kromě literatury zabývající se danou problematikou je k analýze využito také reálných dat z let 2007 a 2008, na kterých je ex post zkoumána výhodnost jednotlivých uvažovaných možností.
Vedoucí práce: Martin Kuncl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; opce (finance); bakalářské práce; options (finance); bachelor's theses