Životní pojištění a jeho role ve financování bydlení - Kučerová, Barbora (2009)
Tato práce je věnována významu životního pojištění ve financování bydlení. V úvodu je popsána historie a současnost životního pojištění. Další části se zabývají kapitálovým a investičním životním pojištěním. U obou produktů je přiblížen princip jejich fungování, obsahová stránka a způsob zhodnocení vložených prostředků. Dále jsou nastíněny výhody a nevýhody jednotlivých produktů a jejich vzájemné porovnání. Závěr práce se zaměřuje na hypoteční úvěry, které jsou nejprve popsány obecně a poté je podrobněji rozebrána hypotéka v kombinaci s kapitálovým nebo investičním životním pojištěním.