Životní pojištění a jeho role ve financování bydlení - Kučerová, Barbora; Radová, Jarmila; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Tato práce je věnována významu životního pojištění ve financování bydlení. V úvodu je popsána historie a současnost životního pojištění. Další části se zabývají kapitálovým a investičním životním pojištěním. U obou produktů je přiblížen princip jejich fungování, obsahová stránka a způsob zhodnocení vložených prostředků. Dále jsou nastíněny výhody a nevýhody jednotlivých produktů a jejich vzájemné porovnání. Závěr práce se zaměřuje na hypoteční úvěry, které jsou nejprve popsány obecně a poté je podrobněji rozebrána hypotéka v kombinaci s kapitálovým nebo investičním životním pojištěním.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses