Postavení věřitelů v insolvenčním řízení - Bartošová, Petra (2009)
Dne 1. 1. 2008 nabyl účinnosti nový Insolvenční zákon, který nahradil původní Zákon o konkursu a vyrovnání. Nová úprava by měla mimo jiné posílit pravomoci věřitelů. A právě jejich postavením v insolvenčním řízení se práce zabývá. První část definuje základní pojmy, které nová úprava přináší, problematiku pohledávek jako takových a opravných položek k nedobytným pohledávkám. v dalších částech je uvedeno, s jakými pohledávkami se vůbec můžeme setkat během insolvenčního řízení, jak věřitel uplatňuje své pohledávky za věřitelem v insolvenci a jak takové pohledávky zachycuje v účetnictví. Práce je prokládána praktickými příklady pro snažší pochopení problematiky.