Postavení věřitelů v insolvenčním řízení - Bartošová, Petra; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Dne 1. 1. 2008 nabyl účinnosti nový Insolvenční zákon, který nahradil původní Zákon o konkursu a vyrovnání. Nová úprava by měla mimo jiné posílit pravomoci věřitelů. A právě jejich postavením v insolvenčním řízení se práce zabývá. První část definuje základní pojmy, které nová úprava přináší, problematiku pohledávek jako takových a opravných položek k nedobytným pohledávkám. v dalších částech je uvedeno, s jakými pohledávkami se vůbec můžeme setkat během insolvenčního řízení, jak věřitel uplatňuje své pohledávky za věřitelem v insolvenci a jak takové pohledávky zachycuje v účetnictví. Práce je prokládána praktickými příklady pro snažší pochopení problematiky.
Vedoucí práce: Monika Randáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; pohledávky; insolvenční řízení; bakalářské práce; receivables; insolvency proceedings; bachelor's theses