Vliv zákona o daních z příjmů na ekonomické chování podnikatelských subjektů - Pokorná, Alžběta; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Hlavní cíl bakalářské práce spočívá v nalezení co nejvhodnějších řešení při optimalizaci daňové povinnosti poplatníka daní z příjmů. Práce se zabývá převážně takovými vlivy zákona na chování subjektu, které vznikly jako příčina jeho změn. Konkrétně se soustřeďuje na reformu veřejných financí, jejíž hlavní část vešla v platnost 1. 1. 2008. V úvodu je obecně popsán daňový systém České republiky a jsou charakterizovány podnikatelské subjekty. Další části se potom soustřeďují na jednotlivé problematiky jako samostatné celky. Popsány jsou vlivy odpisů, finančního pronájmu, ale i cash poolingu. Poslední rozsáhlá část je věnována problematikám spojenými pouze s osobami samostatně výdělečně činnými.
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses