Leasing z pohledu nájemnce podle českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Miková, Tereza (2009)
Předmětem této bakalářské práce je charakteristika a porovnání rozdílného přístupu k účetním informacím dle českých účetních předpisů ve srovnání s mezinárodními účetními standardy a mezinárodními standardy účetního výkaznictví (dále jen "IAS/IFRS") a patřičné vyvození závěrů. V začátku bakalářské práce je definován pojem leasing, jeho druhy, výhody a nevýhody. Následující dvě kapitoly se zabývají otázkou rozdílné podstaty v účtování a vykazování podle českých účetních standardů a poté dle mezinárodní legislativy. Závěrečné kapitoly vyhodnocují jednotlivé účetní přístupy k leasingu a porovnávají je. Výsledky odlišného vykazování jsou zobecněny na modelovém příkladu.