Leasing z pohledu nájemnce podle českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Miková, Tereza; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Předmětem této bakalářské práce je charakteristika a porovnání rozdílného přístupu k účetním informacím dle českých účetních předpisů ve srovnání s mezinárodními účetními standardy a mezinárodními standardy účetního výkaznictví (dále jen "IAS/IFRS") a patřičné vyvození závěrů. V začátku bakalářské práce je definován pojem leasing, jeho druhy, výhody a nevýhody. Následující dvě kapitoly se zabývají otázkou rozdílné podstaty v účtování a vykazování podle českých účetních standardů a poté dle mezinárodní legislativy. Závěrečné kapitoly vyhodnocují jednotlivé účetní přístupy k leasingu a porovnávají je. Výsledky odlišného vykazování jsou zobecněny na modelovém příkladu.
Vedoucí práce: Karel Martiník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; leasing; nájem; bakalářské práce; leasing; lease; bachelor's theses