Financná kríza - Piliarkinová, Eva (2009)
Následující bakalářska práce se zaoberá příčinami, průběhom a důsledkami finanční krize v USA a jej následním rozšířením do globální ekonomiky. Pozornost se soustřeďuje na vymezení pojmů súvisejícich se samotnou krizy, na proces sekuritizace a na příčiny, které vedli k prasknutí bubliny na americkém realitném trhu. V neposlední řade sou důsledky krize načrtnuté na vývoji makroekonomických ukazatelů.