Návrh databáze pro Foram spol. s r.o. - Gottwald, Karel (2009)
Práce se zabývá definováním pojmů, nastíněním historického vývoje a teorií navrhování databází. Hlavním cílem bylo navrhnout řešení pro firmu Foram spol. s r.o. na základě získaných teoretických znalostí tak, aby byla využitelná v praxi. Podstatou bylo logické zachycení části reality co nejlépe vystihující zadanou situaci. Bylo nutné komunikovat se společností a analyzovat jejich požadavky. Ty definovaly podklad pro sestavení konceptuálního a poté fyzického modelu. Schémata byla vytvořena v aplikaci PowerDesigner verze 12.0. Na závěr byla funkčnost návrhu ověřena na testovacích datech.