Návrh databáze pro Foram spol. s r.o. - Gottwald, Karel; Palovská, Helena, 1959-; Klas, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce se zabývá definováním pojmů, nastíněním historického vývoje a teorií navrhování databází. Hlavním cílem bylo navrhnout řešení pro firmu Foram spol. s r.o. na základě získaných teoretických znalostí tak, aby byla využitelná v praxi. Podstatou bylo logické zachycení části reality co nejlépe vystihující zadanou situaci. Bylo nutné komunikovat se společností a analyzovat jejich požadavky. Ty definovaly podklad pro sestavení konceptuálního a poté fyzického modelu. Schémata byla vytvořena v aplikaci PowerDesigner verze 12.0. Na závěr byla funkčnost návrhu ověřena na testovacích datech.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; databáze; bakalářské práce; databases; bachelor's theses