Technologie a užití digitálního videa - Pechar, Zdeněk; Pavlíček, Antonín, 1977-; Nekvasil, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce si klade několik cílů, přičemž tím hlavním je poskytnout čtenáři hlubší přehled v oblasti digitálního videa. Tohoto cíle dosáhneme pomocí několika cílů, které přiblíží video z několika pohledů. Úvodem si osvětlíme technologii digitálního videa a podíváme se na jeho krátkou historii. Ukážeme si nosiče digitálního videa včetně dobového souboje analogových videokazet. Nahlédneme na to, jaké jsou problémy a omezení přehrávání videa a také si představíme komprese, které nám "utvářejí" kvalitu. Část práce je také věnovaná formátům videa a problémy s jeho přehráváním. V další části se můžeme dočíst o použití digitálního videa a vývoji a prostupování do společnosti. Práce v neposlední řadě představí druhy šíření digitálního videa a osvětlí tak různé distribuční cesty, kterými lze video šířit. Dalším z menších cílů práce je také objasnění digitálních práv a jeho řízení. Také si utvoříme základní pohled, jak zákony přistupují k řešení digitálních práv. Závěrem práce bude prognóza o budoucím vývoji a použití digitálního videa. Práce je psána takovým stylem, který od čtenáře nevyžaduje pokročilou předchozí znalost žádných zde popisovaných technologií.
Vedoucí práce: Antonín Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses