Nelegální obchody na kapitálových trzích - Lidmaňská, Kateřina; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Bakalářská práce se zabývá nelegálními obchody na kapitálových trzích. V první kapitole se zaměřuji na praní špinavých peněz, kde popisuji hlavní rysy a fáze celého procesu praní špinavých peněz a uvádím příklady některých vyřešených případů. Ve druhé kapitole se zabývám zneužíváním vnitřních informací, kde popisuji informační asymetrii, pojem vnitřní informace a příklady zneužití těchto informací. V poslední kapitole se zabývám právní úpravou v České republice.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; insider trading; praní špinavých peněz; bakalářské práce; insider trading; money laundering; bachelor's theses