Dlouhodobý hmotný majetek dle českých účetních předpisů a IAS/IFRS - Karla, Tomáš (2009)
Cílem práce je vystihnout dlohodobý hmotný majetek, jak ho chápou české účetní předpisy a Mezinárodní účetní standardy (IAS/IFRS) a provést jejich vzájemnou komparaci, tj. poukázat na společné prvky a odlišnosti českých účetních předpisů a IAS (zejména IAS 16) v této problematice. Práce se nevěnuje dlouhodobému nehmotnému majetku (IAS 38) ani specifikům zemědělské činnosti (IAS 41).