Řešení úloh rekreační matematiky jako diskrétních optimalizačních úloh - Verner, Jan; Jablonský, Josef, 1955-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Práce je zaměřena na diskrétní úlohy lineárního programování a na rekreační matematiku. Cílem této práce je seznámit čtenáře s rekreační matematikou a způsobem formulace úloh rekreační matematiky jako úloh celočíselného lineárního programování. To je názorně demonstrováno na úlohách dvou deskových her, které jsou popsány matematickým modelem a vyřešeny v optimalizačním softwaru MPL. Podstatnou část tvoří rozbor a řešení jedné herní varianty hry Peg solitaire, s kterou je čtenář v práci také seznámen.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses