Outsourcing získávání zaměstnanců - Gemrich, Jan; Šikýř, Martin, 1974-; Stříteský, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem práce je seznámit čtenáře s možnostmi, výhodami a nevýhodami současného outsourcingu, poukázat na omezující faktory využití outsourcingu a jeho rizika a na praktickém příkladu se pokusit osvětlit vznik a průběh outsourcingové vztahu a vymezit přínos a omezení vzniklá outsourcingem získávání zaměstnanců jako součásti personální práce. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř samostatných kapitol, postupně popisujících personalistiku, činnost získávání zaměstnanců, pojem outsourcing a samotný outsourcing získávání zaměstnanců. První dvě kapitoly čtenáře blíže seznamují s pojmy personalistika a získávání zaměstnanců a stručně popisují procesy, které v rámci těchto činností probíhají. Cílem třetí kapitoly zabývající se outsourcingem, je definovat tento pojem, popsat historii této činnosti a její vznik a zároveň popsat využití outsourcingu, jeho omezení, přednosti a nedostatky. Část zaměřená na outsourcing získávání zaměstnanců ukazuje na fiktivním příkladu vznik, fungování a případný zánik partnerského vztahu mezi odběratelem a externím dodavatelem outsourcované služby. Příkladem, který vychází ze současné praxe, je vztah firmy podnikající v oblasti IT a firmou zajišťující získávání potencionálních.
Vedoucí práce: Martin Šikýř
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; outsourcing; bakalářské práce; outsourcing; bachelor's theses