Zdanění v regionálním školství v ČR - případová studie - Sasková, Lenka (2009)
Předmětem práce je zdanění v regionálním školství. Jejím hlavním cílem je vytvořit souhrnný pohled na zdanění škol v České republice a uvést příklad na vybrané škole, konkrétně na Gymnáziu Nymburk. V práci jsou popsány jednotlivé daně a oblasti týkající se zdanění ve školství. Je zde upozorněno na odlišnosti mezi podnikatelskými subjekty a školou. Veškeré informace zmíněné v práci se vztahují k daňovým zákonům z roku 2008, tedy i případová studie.