Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách obce Lodhéřov - Stárková, Kateřina; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Hlavním cílem bakalářské práce je seznámení s právním postavením obcí v České republice a jejich hospodařením. Analýza hospodaření obcí je následně provedena na konkrétním příkladu obce Lodhéřov. Práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická. Zde jsou vymezeny pojmy užívané ve spojení s obcemi a rozpočty obcí jako například působnost obce, orgány obce, rozpočet obcí, rozpočtový proces nebo rozpočtová skladba. Druhá část popisuje hospodaření obce Lodhéřov. Analyzují se zde příjmy, výdaje a financování obce v letech 2006, 2007 a 2008. Dále je také věnována pozornost plnění rozpočtu obce ve sledovaných letech.
Vedoucí práce: Štěpánka Nováková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; rozpočtová skladba; bakalářské práce; budgeting; bachelor's theses