Analýza trhu poptávkových portálů a perspektivy jeho rozvoje - Němec, Pavel (2009)
Práce analyzuje český trh elektronických tržišť. První část práce se věnuje zmapování celého trhu, dává si za cíl nalézt co nejvíce těchto tržišť. Každé tržiště je přehledně zpracováno s uvedením základních údajů. Ve druhé části je již provedeno srovnání tržišť dle předem stanovených metrik. Tato část práce pracuje hodně s tabulkami a grafy pro lepší přehlednost analyzovaných dat. Třetí a poslední část se zabývá odhadem stavu trhu do budoucna. Může nastat situace, že jedeno tržiště ovládne celý trh? Jaké technologie jsou na obzoru? Existují nějaké hrozby trhu? To jsou otázky, na které tato část přináší odpovědi.