Řízení podpůrných činností ve společnosti ODENWALD CZ s.r.o. - Klégrová, Lucie; Vyskočil, Vlastimil K., 1948-; Hofman, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce je zaměřena na oblast řízení podpůrných procesů s aplikací na situaci konkrétní společnosti ze segmentu malých a středních podniků. Jejím cílem je poskytnout podklady pro rozhodování při systémové a finanční optimalizaci podpůrných procesů v této společnosti. V teoretické části je vysvětlena podstata procesního řízení a definice procesů s ohledem na jejich předmět, nositele, cíle, vstupy a výstupy. Z hlediska předmětu je dále objasněn princip dělení procesů na hlavní a podpůrné. Jsou popsána jejich specifika a důvody pro vzájemné oddělení procesů hlavních a podpůrných. Je vymezena možnost vyčlenění podpůrných procesů mimo organizaci a jejich zajišťování externími dodavateli. Práce dále přibližuje koncepci komplexního zajišťování těchto procesů integrovaným dodavatelem -- koncepci facility managementu. V praktické části jsou definovány procesy ve společnosti Odenwald CZ s.r.o. Za pomoci procesní analýzy jsou podpůrné procesy specifikovány a následně jsou předloženy návrhy jejich optimalizace. Předložené návrhy jsou pomocí benchmarkingu konfrontovány se způsobem řešení uplatňovaným jinými společnostmi v regionu.
Vedoucí práce: Vlastimil Vyskočil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses