Nová podoba dohledu nad finančním trhem v ČR a její perspektivy. - Andr, Jakub (2009)
Bakalářská práce se zabývá novou podobou dohledu nad finančním trhem v České republice a její perspektivou. V první kapitole jsem nastínil možné přístupy k institucionálnímu uspořádání a dal příklady jejich použití ze světa. V druhé kapitole jsem popsal podobu dohledu před dubnem 2006, včetně formy spolupráce tehdejších dohledových institucí. Ve třetí jsem popsal novou podobu dohledu po sloučení dohledu do ČNB, včetně vývoje těchto změn a právních aspektů integrace. Část této kapitoly jsem také věnoval možnému budoucímu vývoji v této oblasti.