Ekonomická analýza konkrétního podniku - Těšínský, Josef (2009)
Použitý metodický aparát je popsán v metodologické části práce. Náplní aplikační části je ekonomická analýza podniku Ralco, s. r. o. Ledeč nad Sázavou, konkrétně finanční analýza za roky 2003 - 2007, analýza produktivity, ekonomický normál, konstrukce nákladového modelu, analýza provozní páky a finanční páky. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky.