Katastrofy a možnosti jejich krytí komerčním pojištěním - Peukertová, Petra (2009)
Práce je věnována analýze katastrofických událostí a možnosti jejich krytí prostřednictvím komerčního pojištění. Pozornost je zaměřena na vývoj a charakter katastrofických událostí a jimi způsobených škod. Popisuje,jak se lze vyrovnat s riziky, která jsou s katastrofami spojena a uvádí některé produkty, které jsou vhodné ke krytí škod. Samostatná kapitola je věnována povodním, jakožto katastrofické události, která je na území naší republiky nejpravděpodobnější. Jsou uvedeny způsoby prevence i následného financování vzniklých škod.