Katastrofy a možnosti jejich krytí komerčním pojištěním - Peukertová, Petra; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce je věnována analýze katastrofických událostí a možnosti jejich krytí prostřednictvím komerčního pojištění. Pozornost je zaměřena na vývoj a charakter katastrofických událostí a jimi způsobených škod. Popisuje,jak se lze vyrovnat s riziky, která jsou s katastrofami spojena a uvádí některé produkty, které jsou vhodné ke krytí škod. Samostatná kapitola je věnována povodním, jakožto katastrofické události, která je na území naší republiky nejpravděpodobnější. Jsou uvedeny způsoby prevence i následného financování vzniklých škod.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses