Daňové úlevy jako nástroj daňové politiky - Vágnerová, Klára; Vítek, Leoš, 1970-; Vítek, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá jednou z oblastí daňového systému, a to daňovými úlevami. Cílem práce je odhad daňových výdajů na vybraných daňových úlevách zákona o daních z příjmů fyzických osob a návrhy možností jejich výpočtu. V první kapitole je vymezen pojem daňového výdaje, jeho druhy, metodika výpočtu a možné dopady daňových výdajů na veřejný rozpočet. Druhá část práce obsahuje analýzu daňových výdajů u daně z příjmů fyzických osob. U vybraných ustanovení byl jednotlivě navrhnut možný způsob výpočtu a následně proveden odhad. V třetí části je uvedeno shrnutí výsledků analýzy a dílčí porovnání výše daňových výdajů s Austrálií a Kanadou. Závěrem je zmíněna připravovaná reforma daňových úlev.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; daň z příjmů fyzických osob; daňové výdaje; bakalářské práce; personal income tax; tax expenditures; bachelor's theses