Determinanty úspěchu zemí BRIC na globálním trhu a jejich dopad na světovou ekonomiku - Mareš, Jan; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Akronym BRIC představuje Brazílii, Rusko, Indii a Čínu. V této práci se zaměřuji zejména na Brazílii a Indii. Klíčovým slovem, se kterým se v souvislosti s oběma zeměmi setkáváme nejčastěji, je slovo potenciál. Toto slovo je klíčové i pro tuto práci. Obě země mají celou řadu předpokladů, proč být v budoucnosti lídry světové ekonomiky. V současné době jsou však řazeny mezi země rozvojové, s nízkou úrovní HDP na osobu dle parity kupní síly. Práce se proto zaměřuje na aspekty, které mají významný, ne-li rozhodující vliv na naplnění tohoto potenciálu.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Brazílie; Indie; diplomové práce; Brasil; India; master's theses