Finanční analýza Bobcat CZ, a.s. - Peták, Pavel (2009)
Cílem bakalářské práce je posouzení finančního zdraví firmy Bobcat CZ, a.s. za použití metod finanční analýzy. Zvolené téma se zaměřuje na nejdůležitější faktory ovlivňující podnikání firmy a na nejvýraznější výkyvy v jednotlivých oblastech podnikaní, sledované v období posledních pěti let. Výsledky analýzy jsou porovnávány s hodnotami jiných podniků v oboru. Tato práce se snaží nalézt či odhadnout příčiny vývoje jednotlivých ukazatelů a složek ve struktuře podniku. Daný text také sumarizuje a popisuje použité metody, dochází k jistým závěrům a v neposlední řadě predikuje budoucí možnosti podnikání ve vybraném odvětví.